Kategorie
- Novinky 2024
- AKCE
- Osiva a semínka
- Chilli omáčky, čatní a pesto
- Fermentované omáčky (SRIRACHY)
- Pyré
- Něco na zub
- Dárkové balíčky
- Chilli koření v prášku
- Sušené chilli papričky a kořenící směsi
- Dárky, doplňky a ostatní
Přihlášení
Habanas
Přidáno: 12.05.2015
Chilli omáčka na dochucování orientálních jídel, ale též netradiční omáčka na pečení a grilování
Příprava: cca 80 min.
Suroviny
5 - 10 ks červených papriček Habanero
2 ks čerstvých rajčat
3 velké stroužky česneku
1 velká cibule
4 kolečka zavařeného ananasu
kuchyňská sůl
30 ml bílého vinného octa
cukr
vegeta
bílé víno
olivový olej
Postup:
- Cibuli najemno nakrájíme a společně s rozetřeným česnekem krátce podusíme na olivovém oleji. Přidáme k tomu najemno nakrájené oloupané rajčata, papričky Habanero, ananas, trochu bílého vína, vegetu a sůl s cukrem na dochucení. Směs má být po dochucení sice pálivá, avšak zároveň sladko-exotická. Správně dochucenou ji necháme vařit cca 45 - 60 minut.
- Pokud je omáčka příliš hustá, je vhodné ji naředit vodou, resp. šťávou z ananasového kompotu, anebo vínem.
- Na závěr celou směs jemně rozmixujeme pomocí ponorného mixéru, přidáme ocet a necháme krátce povařit cca 2 - 4 minuty.
- Hotovou směs ještě vřelou přelejeme do sklenic a po vychladnutí umístíme do ledničky, případně zavaříme.
Zpět na seznam článků